Årets 10 bedste danske album

2010 rinder hastigt ud, og det er tid til at gøre boet op. Her få du vores bud på årets 10 bedste danske album.

I morgen: Årets 25 bedste udenlandske album
I går: Årets bedste musikvideoer

10. Giana Factory ‘Save the Youth’
Udviklingen fra Loui Foo og co.’s første garagerock-kitschede single ‘Bananas’ til debutalbummets dystre noirpop med minimalistiske trommeprogrammeringer, frostklare synths og underspillede vokalharmonier er mildest talt beundringsværdig. Et sammenhængende og modigt album der lover godt for pigernes fremtid.

Lyt til ‘Rainbow Girl’:

9. Fallulah ‘The Black Cat Neighborhood’
Hvis Sverige kan prale af at have Lykke Li, så rækker vi tungen lige tilbage, mens vi peger på Marie Apetri, der med sit Fallulah-alias og Fridolin Nordsøs ferme producerfingre som assistance skabte en lille bombe af energi, sensualitet og medrivende feinschmecker-pop.

Lyt til ‘Bridges’:

8. Figurines ‘Figurines’
Man kan ikke altid udgive et af årtiets bedste album – som Figurines gjorde med 2005’s ‘Skeleton’ – men mindre kan også gøre det. På deres fjerde fuldlængde var indierock-jyderne kogt ned til en trio, og spilleglæden i smågeniale kompostioner som ‘Hanging From Above’ og ‘Free Today’ fungerede upåklageligt.

Lyt til ‘Hanging From Above’:

7. The Rumour Said Fire ‘The Arrogant’
Alle ører var vendt mod The Rumour Said Fire i år. Kunne de følge op på ‘The Balcony’? Nok ikke, men albummet underbygger let følelsen af, at Danmark har fået et nyt stort rockorkester. For deres folk’ede rock og smittende vokalharmonier fungerer, specielt på singlen ‘Sentimentally Falling’.

Lyt til ‘Sentimentally Falling’:

6. Shout Wellington Air Force ‘Clean Sunset’
Det kræver en indsats at komme ind på livet af Shout Wellington Air Force. Men tager man sig tid til at lære indierockernes strittende debutskive ordentligt at kende, åbenbarer der sig en vildt voksende lytteoplevelse, der bag sine kompromisløse eksperimenter gemmer på et solidt sangskelet.

Lyt til ‘Astrid’:

Sponsoreret indhold
»En natur-nørd fanget på stenbroen«
Sara Hjort har brug for en solid dosis naturnørderi og små, pippende strudseunger i sit tv. Hør om den danske skuespillers tv-cravings her.
Soundvenue 1 / 2 Soundvenue