Green Pitch

Green Pitch - Asleep
3 6
Green Pitch
'Asleep'

Ep, PonyRec/Labelkollektiv

Med 2005’s ‘Ace of Hearts’ entrerede duoen Green Pitch, som op til denne ep er blevet en kvartet, på overbevisende facon den danske indie-scene som et af de bedste singer/songwriter-projekter. Siden røg de lidt i glemslen, men med tre planlagte ep-udgivelser i 2011 skal de nok poppe frem i fleres bevidsthed og uden tvivl betage mange lyttere med kombinationen af smukke og velkomponerede melodier, lavmælte melankoli, akustiske intimitet og Rex Garfields krystalklare vokal.

Men på trods af at Asleep’ kun indeholder knap 17 minutters musik, bliver det i længden en tand for kedeligt. Det hele er meget poleret og smukt, og når man har hørt sangene flere gange, lettes man, når der endelig sker noget uventet, som kan krakelere sangenes smukke fernis. Det gør sig blandt andet gældende på åbningsnummeret ‘You Caught My Eye’, hvor Ste Rasch spæder til med vokal, som leder tankerne hen på Smog. Eller i ‘Erratic Day’ hvor en bund af støjende guitar i slutningen af sangen giver det en fornemmelse af shoegaze og en snert af den vildskab, resten af ep’en mangler.

At man til tider godt kunne bruge lidt mere vildskab, skal dog ikke tage noget fra det musikalske håndværk, der er helt i top, fra start til slut. Det samme er det melankolske tekstmateriale – indpakningen er bare for pæn.

Sponsoreret indhold
Queer-perle er »en af årets mest centrale film«
To af tidens største skuespiltalenter, Chloë Grace Moretz og Sasha Lane, viser deres værd i ‘The Miseducation of Cameron Post’. Find billetter her.
41Shadows