Joan As Police Woman – balladernes aften

Joan As Police Woman – balladernes aften
5 6

Koncert

Er Joan As Police Woman en sangerinde for kærester eller dem, som er blevet forladt? Bevares, man kan være begge dele, men det er alligevel sandt, at de fleste rockmusikere vælger side. Jeg troede, at det endelig skulle afsløres til denne koncert. Men hun forbliver forræderisk, hver gang hun vælger side. Måske – hvis jeg må være så prætentiøs – lidt som kærligheden selv, der ikke ved, om den er smukkest, når den er fortabt eller beseglet.

Smukt var det i hvert fald til denne koncert. Og det var klart en balladernes aften. Det var mest intenst, når hun fremførte sange som ‘Human Condition’, ‘Real Life’ og ‘Anyone’ – og hun gjorde det på en særdeles balladeagtig måde: Lige tanden langsommere, ensommere og mere tykt end på pladerne. Sådan skal det være live.

I det hele taget blev det bekræftet, at Joan As Police Woman er fænomenal live. Hun synger fortræffeligt, på trods af at hun – på den mest charmerende og sexede facon selvfølgelig – måtte pudse næse tre gange i løbet af koncerten.

Hendes lyd er næsten for konsistent, men det er samtidig denne konsistens, der gør hendes spændevidde imponerende, når hun bevæger sig fra en smuk ballade til et funky rocknummer. Her var især den nye plade repræsenteret, blandt andet med en stramtsiddende, men næsten for albumtro version af ‘Nervous’, som fik publikums dansefødder i sving. Da hun til sidst sluttede aftenen af med en ny sang betitlet ‘Say Yes’, fik man alligevel mistanke om, at hun sang for parrene. Men de var også klart i overtal.