F.U.K.T. – er det ikke er farligt?

Tre grå hættetrøjer, bas, trommer og samplers. Mere kræver det tilsyneladende ikke at fremføre den ellers teknisk krævende genre drum’n’bass i et live-setup. I hvert fald ikke hvis man hedder F.U.K.T. Live-drum ‘n’ bass er et sjældent syn på de danske koncertscener, og derfor var det en frydefuld oplevelse at se den tempofyldte og beatrige genre bragt til live. Det talstærke publikum svajede synkront til de heftige beats, som den højenergiske trio leverede på stribe og rev Ridehuset op med roden.

Den danske trio, som normalt er en kvartet, vekslede ubesværet mellem drum’n’bass og dubstep, imens publikums ryghvirvler blev sat på prøve for at kunne klare presset fra deres semiheadbangende ejere. Fra den melodiske ‘Meant to Be’ til den raveorienterede ‘ADHD’ holdt F.U.K.T. tungen lige i munden og trådte aldrig ved siden af – hverken teknisk eller perfomance-mæssigt. Publikums opmærksomhed var fikseret til sidste hi-hat-synkope, mens den sprængfarlige trio wob-wob-wobblede sig gennem koncerten.

Det gjorde det bestemt ikke ringere, at F.U.K.T. trak Suspekts Bai-D op af hatten under det afsluttende nummer ‘Farligt’ og satte en fed basrungende prik over i’et på en exceptionel magtdemonstration i drum’n’bass, dubstep og jordnært publikumstække. »Er du sikker på, det ikke er farligt?«, spurgte den samplede barnestemme, og man stillede sig selv det samme spørgsmål. Gu’ fanden var det farligt.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af