Rosa Lux

I mange år har dj og producer Rosa Lux været fast inventar på klub- og musikscenen i Danmark, men først nu tilføjes sanger og albumkunstner til det imponerende cv. Og bedre sent end aldrig. Debutalbummet er nemlig udført med Rosa Lux’ vanlige, stilsikre sans og er en uskyldig, musikalsk sommerpille, der kan gøre regnvejrsdage mere appetitlige.

’Monsters’ opfinder ikke nyt, til gengæld oser pladen af høj håndværksmæssig kunnen og en barberbladsskarp sans for de stilrene melodier. Fælles for alle ni numre er en mild og blød dubbet lyd, der i stil og udtryk kan minde om den electronica, Mike Sheridan udfører, når han er sit afdæmpede hjørne. Hvert nummer svæver af sted under en blå himmel uden at banke sig igennem luftrummet med bas eller maskingeværssalver af beats.

Virkemidlerne er simple, men effektive. Vokalerne, de langsomt vuggende beats og flader af strygere og synthbidder er en overbevisende treenighed, der rammer både eftertænksomheden og dansemusklen. Titelnummeret med Randi Laubek, singlen ’Min klub først’ samt ’Mafish Kebab’ og ’Jackpot’, skiller sig alle ud med en imponerende balance mellem forførende melodier, inderlighed og lydlandskaber af stemninger og følelser.

Det er letfordøjelig, elektronisk vellyd, der egner sig allerbedst til café latten eller den kolde hvidvin frem for guldbajer og svedende gruppedans en sommernat. I længden kan albummets pæne og polerede udtryk tippe og blive enerverende, men i de rette doser er det et dejligt, forførende bekendtskab.

Rosa Lux. 'Monsters'. Album. VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af