4 Guys From the Future – småstenet indsats

Danmark har brug for flere rockorkestre som 4 Guys From the Future. Bands der både besidder en ferm popnæse og en utæmmelig eksperimenttrang – og gerne viser det inden for én og samme sang. På en solstegt mandag eftermiddag fik et halvfyldt Pavilion Junior smagsprøver på de herrers evner, men hverken bandets eller publikums indsats vil gå over i historien.

Det startede ellers godt med titelmelodien fra bandets fine debut ‘Under the New Morning Sun’, der med blide psykedeliske virkemidler eksploderede i et dystopisk støjinferno. Gennem koncerten vuggede trommeslager Rasmus Valldorf ihærdigt på taburetten, mens hans Lily Electric-kollega, forsanger Bjarke Porsmose, styrede sine Beatles-agtige vokalmelodier og Radiohead’ske rundgange på guitaren. Og på bas viste Mads Brinch Nielsen, hvordan man køligt kontrollerer den fire-strengede med både distortion-udbrud og krautrockrytmik.

Men som enhed formåede de fire fremtidsambassadører ikke at komme ud over scenekanten, og underligt nok udelod de deres utvivlsomt bedste sang, den rørende ‘Life Is Up To You’. Så da Porsmose på den ellers fremragende ‘Don’t Help Me Up’ sang omkrævdet »no one can force me«, fremstod den ugidelige udmelding på denne småstenede eftermiddag lidt for bogstavelig.

Se hele vores dækning af Roskilde Festival 2011 HER.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af