Guide: Her er dansk hiphops fremtid

Foto: Jason Idris Alami

Undergrunden i dansk hiphop er begyndt at røre på sig. Mød Kidd, Kesi, Klumben, TopGunn og alle de andre hovedpersoner i den nye bølge i dansk hiphop.


Mød de 11 hovedpersoner i den nye bølge i dansk hiphop HER.

Hvis Nørrebrogade er hovedpulsåren igennem Nørrebro, må Nørrebros Runddel være hjertet i den standhaftige bydel. Samtidig er runddelen det geografiske omdrejningspunkt for en gruppe drenge, der er vokset op sammen, og som er ved at give Nørrebro en ny musikalsk identitet. En identitet der har været svækket kraftigt, siden Ungdomshuset forsvandt.

Men hvor distributionskanalen dengang var piratfester og et Myspace, der ikke helt havde fat uden for musikkredse, så spreder Nørrebros nyeste generation sig som ringe i vandet – eller nærmere som en tsunami – via hjemmeproducerede, slummede, næsten dokumentariske Youtube-videoer.

Måske har du allerede set Kidds ‘Kysset med Jamel’, der har rundet 100.000 visninger på Youtube, eller Kesis seneste video til ‘Mere end musik’. Pludselig er Kesi på Twitter-fornavn med Nik & Jay. Kidd er i studiet med Medina. Og du kan lige så godt vænne dig til deres navne. Det samme gælder rapperen Gilli, dancehall-drengene Klumben og TopGunn, producerne Eloq og Benny Jamz, grimeknægtene Skørmand og Stanley Most samt ikke mindst fotografen Jamel Sundoo.

Straight out of Nørrebro følger de den røde tråd tilbage til Kid Kishore-æraen, hvor elementer som den beskidte lyd, fængende omkvæd og eksplosive koncerter går igen. I løbet af de seneste seks måneder er drengene, der tidligere bare rappede i fritiden, lige så stille blevet Københavns mest hypede musikalske tendens. Mød Nørrebros lyddrenge.

Mød de 11 hovedpersoner i den nye bølge i dansk hiphop HER.

Soundvenue 1 / 12 Soundvenue