Blood Orange

Hvis Animal Collective havde jagtet bølger i deres formative år, havde de måske lydt som dele af Blood Oranges album. Dev Hynes nye projekt excellerer nemlig i nogenlunde samme type (endelig ikke alt for) psykedelisk indiepop. Ihvertfald på første halvdel af ‘Coastal Grooves’, hvor Hynes lader de afdæmpede kompositioner flyde ud og groove igennem på grænsen mellem det behageligt stenede og kedsommeligt hypnotiserende.

På resten af pladen lyder Hynes snarere, som om han aspirerer til at skifte surfbrættet ud med en yacht, for numre som ‘Champagne Coast’ emmer af 80’er-overskuds-synth og stønnende Prince-vokal. Således også på den fornøjeligt tempofyldte ‘The Complete Knock’, der har en snert af Vampire Weekends aura af bekymringsløse prep school-drenges leg med konventionerne.

Når Dev Hynes lokker med tilbud om en tur i Cadillac over en bund af diskret sejlersko-beklædt, virker det hverken påtaget ironisk eller oprigtigt, man har bare lyst til at tage en tur. Hynes, der tidligere har været forsanger i Test Icicles, fandt aldrig helt sig selv med projektet Lighstpeed Champion, men med Blood Oranges afslappede melodiøsitet og solrige univers har han ramt en bedre formel.

Nok vakler han konstant på grænsen mellem charmerende og øretæveindbydende, men har man mod på at genopdage yuppie-poppen i selskab med en excentrisk brite er Blood Orange som sendt fra himlen.

Blood Orange. 'Coastal Grooves'. Album. Domino.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af