Diverse kunstnere

I betragtning af stjernevrimlen af deltagende bands samt Robert Pollard og hans øldrikkende indierock-slængs sortiment af woulda-coulda-shoulda hits, burde et Guided By Voices-hyldestalbum være dobbelt skudsikkert. For skolelæreren fra Dayton med de 1001 sange har begået utallige guldkorn af en karat, der synes uspolerbar for selv de mest talentløse pubrock-coverbands.

Sådan et er Superdrag ingenlunde, men deres servering af ‘A Salty Salute’ klinger mere af netop fordrukken pastiche end et seriøst bud. Sebadoh-frontmanden Lou Barlows tilsvarende lejrbålsguitar-debile ‘Game of Pricks’ er også alt for basal til at kunne trumfe de 117 andre indspilninger af det nummer fra Jimmy Eat World, My Vitriol, Owen Pallett med flere.

De interessante nedslag blandt opsamlingens 17 numre findes i stedet, forudsigeligt nok, hvor der leges igennem. Blitzen Trapper og eks-Drive-By Truckeren Jason Isbell, countryficerer begge deres sangemner – henholdsvis en horny honkytonk-udgave af liderkarl-hymnen ‘Hot Freaks’ og en oprigtigt smuk, afdæmpet ‘Everywhere with Helicopter’.

La Sera løfter ‘Watch Me Jumpstart’ med en tur op over skytæppet til drømmeland, mens ‘I Am Produced’ skutter sig i I Was Totally Destroying Its helt rigtigt vinklede gletsjerkølige sci-fi-synthfernis. Western Civ og Crooked Fingers polerer blot originalmaterialet lidt op, og med sidstnævntes ‘Tractor Rape Chain’ ophæves nummeret til noget der snildt kunne spilles til en ung mands begravelse.

Men helheden er lovligt hit’n’miss. Cymbals Eat Guitars og Thurston Moore leverer eksempelvis to deller i et spæklag af ligegyldige lo-fi-takes på ellers udødelige numre, hvis problem er, at lavbudget-versionerne ofte allerede er hørt til hudløshed: Det er selvfølgelig GBV’s originaler.

Diverse kunstnere. 'Sing For Your Meat: A Tribute to Guided By Voices'. Album. No More Fake Labels.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af