De 10 mest stilskabende girlgroups

De guitarsvingende pigegrupperne hitter igen. Dum Dum Girls, Vivian Girls og Warpaint er bare nogle af de bands, som giver mændene kamp til stregen, når det handler om at spille cool og catchy rock’n’roll. Her kommer vores bud på de 10 bedste girlgroups igennem tiden. Fra The Ronettes til Warpaint.

The Ronettes ‘Be My Baby’

The Ronettes
Veronica ‘Ronnie’ Bennett, hendes søster Estelle Bennett og Nedra Talley var tre unge, kønne piger fra East Harlem, der væltede verden med ‘Be My Baby’ i 1963. The Ronettes’ flerstemmige korarrangementer og producer Phil Spectors helt særlige forståelse for lag-på-lag instrumenter og catchy popmelodier, tilsat lidt synkrondans, fuldfed eyeliner og højt hår, gjorde girlgruppen til en stensikker succes. Og når man i dag skriver om Spectors ’Wall of Sound’-lyd og hans signatur-trommebeat (’bom-bombom-tjih), startede det alt sammen med The Ronettes. Og hverken The Jesus and Mary Chain, Vivian Girls, Dum Dum Girls, The Raveonettes eller hundredvis af andre bands havde lydt som de gør, havde det ikke været for The Ronettes.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold