Djuma Soundsystem får hård dom

Den tidligere dj-duo Djuma Soundsystem skal betale intet mindre end 747.183 kroner tilbage til rettighedshaverne for at have brugt et ulovligt sample på 2003-nummeret ‘Les Djinns’. Det skriver Information i dag.

Læs også: Toneangivende retssag om sampling finder sted i dag

Samplet er taget fra den tyrkiske jazzgruppe Atilla Engin ‘Turkish Showbiz’ fra 1985, og helt konkret drejer det sig om ti sekunder af det oprindelige nummer. Men fordi de ti sekunder bliver loopet, er Djuma Soundsystem blevet anklaget for at bruge 69 sekunder af det.

I foråret forlod den ene del af Djuma Soundsystem, Lars Bjarno, gruppen for at prøve kræfter med andre projekter, mens norske Mikkas Skulstad fortsat dj-projektet alene. Men sammen skal de altså nu betale beløbet tilbage. I følge de to djs har de kun tjent rundt regnet 140.000 kroner på nummeret.

Information skriver også, at Atilla Engin fremover kommer til at stå som det eneste navn bag ‘Les Djinns’. Til trods for, at det altså kun er ti sekunder af Atilla Engins musik, som er med på nummeret.

Lyt til ‘Les Djinns’

Sponsoreret indhold
Hold jul med familien, du selv vælger
Inviter dine allerbedste Avengers, din South Park-familie og intergalaktiske slægtninge med til julehyggen. Gør julen sjovere med Viaplay her.
Viaplay
Advertisement