Justice

»New Lands« synger Morgan Phalen fra Diamond Rings på et af de nye Justice-numre fra deres med gigantiske forventninger længe ventede andet udspil ‘Audio, Video, Disco’. Men nyt land kan man bestemt ikke kalde den lyd, som Justice dyrker nu. Som single-forløberne ‘Civilization’ og ‘Audio, Video, Disco’ allerede tidligere på året afslørede, så har Justice ikke genopfundet sig selv her fire år efter deres trendsættende debutalbum.

Til gengæld har de støvet elguitarerne af og splejset Neil Young og Jethro Tull med electrovræl a la 2007. En kombination der danser på en meget tynd line og desværre for det meste lander på siden med kiksede klicheer. Midnight Juggernauts-sangeren Vincenzi Vendetta lægger vokal til ‘Ohio’, og her går kombinationen af bedaget progrock og electrohouse-suppe første gang galt. Der er noget ferskt og forlorent over elguitar-synth-kombinationen, der skurer i ørene. Helt slemt bliver det på ‘Parade’, hvor der nærmest går glam i den – tilsat lidt enerverende fløjtespil.

Læs også: Se episk dommedagsvideo fra Justice

Åbneren ‘Horsepower’ og ‘Civilization’ hører til de få tracks, hvor Justice med held kombinerer deres sans for hårdtslående electro-grooves med den gode melodi, og de er albummets bedste. Men ellers lader det til, at Justice fejlagtigt har troet, at de kunne gøre Daft Punk kunsten efter. Daft Punks guitardrevne tredje album,’‘Human After All’, var til at begynde med en skuffelse, men hurtigt stod albummets genialitet lysende klar.

Desværre er der ikke begrundet håb om, at man kan komme til samme erkendelse med Justice og ‘Audio, Video, Disco’. Jo, måske i en brandert på Skanderborg Festival, der virker som det oplagte forum for denne form for fuldemands-electro.

Justice. 'Audio, Video, Disco'. Album. Ed Banger/Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af