The Tremolo Beer Gut

Efterårsmånederne er typisk også sæsonen, hvor pladeselskaberne vender lommerne på vrangen og kigger gemmerne efter for stof, der kan kratte en lille jule-klatskilling ind. Crunchy Frog styrer udenom den slagne compilation-sti og serverer istedet et rent coveralbum med surf-nisserne i Tremolo Beer Gut. Denne gang er der er dog lidt mere genbrug i luften end Jessica Tolf Vulpius’ vanlige omslagsfoto.

Syv af numrene har resideret på tidligere TBG-udgivelser, fem falder under ‘rarities’-kategorien, mestendels rov fra bandets labelmakkere, og endelig er der en klør fem af nyindspilninger, hvoraf der lægges hårdt ud med singleforløberen, en hårdtspændt og vellykket version af WhoMadeWhos ‘Every Minute Alone’.

Mutant-formatet gør samlingen vanskeligt vurderlig, men gennem de nøgterne brilleglas bør spørgsmålet lyde: Gør den sig egentlig godt efter at de første skæve smil og den helt åbenlyse sådan-har-du-vist-ikke-fået-den-før-charme, som ligger implicit i at surre originalmaterialet ind i cartoony og skærebrænder-skarp twang, er klinget af?

Der er en del, der ikke kommer videre end novelty-niveauet, hvor albummet ender som noget, man smider på til tema-fredagsbarer med gulvet sejlende i cowboyhatte og tequilashots. Det koster topkaraktererne, men de fem nye numre imponerer, om det så er Tom Waits’ ‘Midtown’, som ligger lige til gutternes højreben, eller Depeche Modes ‘Useless’ og ‘Danube Incident’ af Lalo Schifrin, den argentinskfødte komponist bag temaet til ‘Mission Impossible’ – begge sofistikerede takes, der i den grad transformerer originalerne til noget med sit helt eget liv. Og højtiden kommes endda i hu med Mopeds-coveret ‘Deep Under the Chinese Snow’. Jo jo, julemænd har også bævende ølmaver.

The Tremolo Beer Gut. 'Under the Covers with...'. Album. Crunchy Frog.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af