Breakin’ Sound 2012: De 10 mest lovende nye danske navne

Landet bugner af talent for tiden. Vi giver her vores bud på ti nye danske navne, der har potentiale og kvalitet til at bryde igennem i 2012.

Læs også: De 10 mest lovende nye udenlandske navne
Foto: Christian Klintholm

Ulige Numre
Hvem er de?
Kvartetten behøver nærmest ingen introduktion, for siden den i september sidste år udsendte sin fænomenale debutsingle ’København’, har de fire drenge været overalt. Sammen med Nikolaj Nørlund indspillede gruppen en charmerende ep, i marts turnerer de land og rige rundt som opvarmning for Mikael Simpson, og så er bandets forsanger og sangskriver Carl Emil Petersen godt i gang med sangene til debutalbummet, som dog nok ikke kommer før til efteråret.

Hvordan lyder de?
Som et kærlighedsbarn af The Walkmen, Håkan Hellström og Love Shop, men alligevel helt som dem selv. Let sofistikeret og litterær hjemstavnsrock, med et uendeligt hav af ungdommeligt gåpåmod og tække for de helt rigtige melodier, ringlende guitarer og kække blæsere. Skramlende og kontant, men samtidig utrolig gennemtænkt og bugnende af melodisk overskud.

Lyt til ‘København’:

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue