First Aid Kit

First Aid Kit - The Lion's Roar
5 6
First Aid Kit
'The Lion's Roar'

Album, Wichita/VME

Fire år inde i karrieren returnerer den unge svenske søskende-duo med en håndfuld sange, der ganske kompromisløst fængsler lytteren i et spind af yndefuld tungsindighed og bittersøde melodier. Med bibeholdelse af pigernes velkendte vokalføring tilsat en musikalsk nyvundet modenhed skaber ’The Lion’s Roar’ uden tvivl større og mere tempofyldte resultater end First Aid Kits debut. Söderberg-søstrenes andet album er ægte fuldblods countryfolk med en skygge af iboende sørgmodighed fastholdt i lejrbålets skær.

Med den lyriske stemningsoverlægger »Now the pale morning sings of forgottens things« inviterer albummets åbnings- og titelnummer publikum ind i et tekstunivers gennemvædet af halvdyster melankolsk eftertænksomhed. Oden ’Emmylou’, tilsigtet datidens countrystjerner, fortsætter i samme stemningsspor med en tydelig afsmitning af søstrenes kærlighed til den amerikanske sydstatsgenre, der ligger sig som en varm dyne over hele albummet. Trods deres endnu unge alder fremstår First Aid Kit som et modent foretagende og forlader med denne udgivelse definitivt rollen som skrøbelig teenageduo.

De sødmefulde numre ’To a Poet’ og ’New Year’s Eve’ har bibeholdt søstrenes guitarprægede intimsfære og nordiske skovmysticisme, der på nydelig vis agerer balsam for selv de mest hårdføre og frostbitre sjæle. Albummets resterende skæringer bevæger sig over i en ny, men bestemt vellykket retning, hvor fyldige orkestreringer i højere grad overtager roret. I sammenspil med Johanna og Klara Söderbergs glasklare vokalharmonier og kraftfulde stemmeføringer er ’The Lion’s Roar’, ’Dance to Another Tune’ og ’Wolf’ fornemme bud på skabelsen af en lydmæssig dybde, hvilket umiddelbart placerer albummet i toppen af dette førstekvartals nordiske udgivelser.

Annonce