Lise Westzynthius ‘Tæt på en kold favn’

Lise Westzynthius ‘Tæt på en kold favn’ - Tæt på en kold favn
4 6
Lise Westzynthius
'Tæt på en kold favn'

Album, A:larm

Lise Westzynthius har været savnet på udgivelsesfronten længe. ‘Tæt på en kold favn’ er således både hendes første album i fem år og det første rent på dansk. Måske har hun ladet sig inspirere af eks-husbonden Peter Sommers succes i samme felt.

Det selvproklamerede skilsmisseværk er et utroligt kontrolleret, elektronisk betonet og måske også lidt stift album. Numrene virker konstruerede, som stilleben-opstillinger på roterende tallerkner. Det er der undertiden også en kølig charme i. Eksempelvis bjertager numre som ‘Lukker mig om dig’, ‘Se, uden hænder’ og i særdeleshed ‘Glimt’ med hypnotiske, cirkulære dubtechno-pulserende backingtracks, ikke helt ulig hvad Westzynthius’ tidligere Luksus-bandmakker Mikael Simpson også har rodet med.

Det åbnende titelnummer og den piskesmælds-strenge ‘Jeg glæder mig (til at slå dig ihjel)’ iscenesætter som albummets yin og yang Westzynthius som henholdsvis offer og bøddel med drabelige linjer som: »Du har kørt mig over / men du vender tilbage hver dag / du vender tilbage og spinner hjul i mit blod«, og: »Jeg glæder mig til at slå dig ihjel / partere dig / putte dig i kasser, farvel«. Det kræver ikke et geni at regne ud, at bruddet med Sommer især spøger i skæringer som disse.

Coveret af ‘Sangen om langfart’ med dens forfatter Sebastian på gæstevokal bibeholder sit vise-islæt, men falder smukt ind blandt Westzynthius’ egne børn med sit bastante synth-groove. Det lysende klare højdepunkt er dog den mere rockede lukker ‘Malurten i mit blod’, som er et i så særklasse smukt nummer, at resten af skiven næsten kommer til at synes som en slags tilløb.

Sponsoreret indhold
Hvordan blev »a fat boy from nowhere« en superstjerne?
Kom tæt på en af musikhistoriens største legender i det storslåede drama om Elton John. Læs fem gode grunde til at se ‘Rocketman’ her.
UIP