Shiny Darkly

Shiny Darkly - Shiny Darkly
4 6
Shiny Darkly
'Shiny Darkly'

Album, Crunchy Frog

Crunchy Frog går sjældent fejl af talent og seneste skud på stammen er, trods deres kun et år korte kometkarriere, ingen undtagelse. Den københavnske støjrocktrio Shiny Darkly boltrer sig hjemmevant i garagen med at turbolade stemningen fra 80’ernes sortromantiske periode med ren, højoktan rock’n’roll-energi. Et dystert, læderjakkeklædt rendez-vous mellem Joy Division og Black Rebel Motorcycle Club, om man vil.

Shiny Darklys debutudspil er en indiskutabelt solid servering af en ep. Den kan dog, for folk, der har fulgt det mørke trekløvers kometkarriere på internettet, virke lettere undervældende. De fleste af numrene har vi nemlig allerede hørt, omend i anderledes lydmæssige omgivelser. Jens ‘Benz’ Søndergaard har efterfølgende skruet på knapper og farvet dem mørkere og mere sovse-mudrede i en grad, så man næsten kunne tro, at demoerne med deres mere nøgterne, lige-på guitarlyd var studieversionerne og vice versa.

Læs også: Breakin’ Sound – Shiny Darkly

Det er dog et hamskifte, der klæder Shiny Darkly fint, og især den fræsende singleforløber ‘He’s Suicidal’ samt ‘You Feel Like You Should’ er intense og knaldgode fornyelser af det danske højniveau-rockpensum i klassisk sangskrivning. De fire resterende numre er mere monotone, repeterende og kølige. Særligt her kommer forsanger Kristoffer Bechs Ian Curtis-fascination til udtryk.

Førstnævnte modus fungerer i øjeblikket bedst for de unge københavnere, som måske endnu har til gode at finde det gyldne balancepunkt mellem forskellige inspirationskilder og idéer, men selv de mindre hitoplagte numre rummer klare kvaliteter. Støjkaskaderne, den skingre dissonans og isnende rumklang der indhyller dem, vidner om et band, der allerede på dette spireniveau er imponerende kompromisløse med deres lyd. De kan kun vokse sig større og sortere herfra.

Sponsoreret indhold
Hvordan blev »a fat boy from nowhere« en superstjerne?
Kom tæt på en af musikhistoriens største legender i det storslåede drama om Elton John. Læs fem gode grunde til at se ‘Rocketman’ her.
UIP