Outlandish

Outlandish - Warrior/Worrier
2 6
Outlandish
'Warrior/Worrier'

Album, Labelmade/A:larm

Det er generelt rigtig svært at se sig sur på Outlandish. Trioen fra Brøndby Strand har altid formidlet de gode værdier: Det medmenneskelige, det multikulturelle, hjælp de svage, elsk din næste. Det er prisværdigt at nogen tager fat i verdens og hverdagens problemer så bramfrit åbenlyst, men man kan også få den politiske korrekthed galt i halsen, og på nærværende album bliver det ganske enkelt for kedeligt. Også i forhold til musikken.

Denne gang er der hevet et helt arsenal af topproducere som Cutfather, Chief 1, Rune RK og Providers ind. Det er der kommet en blandet pose popsange ud af. Veltilrettelagte, men også skematiske og lidt for skræddersyede til melankolsk radiotid som den poprockede, pianodrevne ’A Mind Full of Whispers’ og den ghetto-historiefortællende ’The Start’.

Balladerne er i klart overtal, og den gyngende og næsten reggae-klingende ’Better Days’ er et tempofyldt, forfriskende pust, mens ’TriumF’ er en usandsynlig sløj omgang dancepop krediteret producerduoen Providers, kendt som mændene bag Medina og trioens nye pladeselskab Labelmade.

Isam B skinner som sædvanlig langt stærkere end sine kumpaner, og både hans rap og sang står som en lysende og krystalklar stjerne. Det er pænt ud over alle grænser men passer til produktionerne som fod i hose, mens Waqas og Lenny lyder en smule forcerede i det afdæmpede univers, der præger albummet.

Outlandish har hjertet på rette sted og får til tider også formidlet det gennem musikken, men ender denne gang for ofte i en sødsuppe af dimensioner. Hæderfuldt, men kedeligt.