Linkoban – gysergrime ved højlys aften

Et solsøvnigt publikum fik i den grad noget at vågne på, da Linkoban med sit entourage af breakdancere entrerede Pavilion Junior til lyden af et keyboardspor, der var som taget ud af plottet til en gyserfilm. Bakket op af et beskedent men effektfuldt elektronisk setup og livetrommer, kastede Danmarks nye grimediva sig ud i en trekvarters musikalsk variation bestående af lige dele hårdtpumpet, feststemt grime-rap og dyster, bastung electronica.

Og selv om debut-ep’en kun netop er landet, må hypen være kommet hende i forkøbet, for crowdens summende forventning blev straks omdannet til spontan jubel og hænder i vejret længe inden vi nåede til mere umiddelbart træfsikre tracks som ’Super Into On It’ og naturligvis undergrundshittet ’Like This’, hvis tungt gyngende rytmebund bare satte yderligere gang i festen. Selvfølgelig var der også anerkendende nik og håndtegn fra mentoren Lucy Love og producer Yo Akim undervejs, og det virkede i det hele taget som om, Linkoban blev yderligere ansporet af publikums begejstring undervejs.

Læs også: Se billeder fra Yo Fok-fest på skatescenen

Den på papiret uortodokse blanding af clubstemning og okkulte, elektroniske sekvenser blev leveret med imponerende selvfølgelighed i et show, der også viste pletvise sider af en særdeles sikker sangvokal og et poptække, der rækker langt ud over undergrunden.

En stærk Roskilde-debut, og en fed streg under dansk grimes aktuelle udvikling.

Koncert. Pavilion Junior, Roskilde Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af