Interview: Kidd taler ud om karrierens op- og nedture

Dokumentaren ‘Kidd Life’ har premiere den 3. november under CPH:DOX. En film der går dybt under huden på Kidds kometkarriere og bagsiden af medaljen. Vi talte med Kidd om den tumulte tid filmen skildrer. Og fremtiden selvfølgelig.

Læs også: Kidd-instruktør: Kidd var dybt chokeret over at se filmen

Stillbillede fra ‘Kidd Life’

Hvordan kom I i gang med at lave filmen?
Kidd: »Så vidt jeg husker, så kendte Andreas (Johnsen, instruktør, red.) lidt til TopGunn og Klumben. Han var meget interesseret, fordi han kunne se en udvikling, så han spurgte, om han kunne komme og filme. Han endte bare med at følge os – bare følge drengene«.

Hvordan har det været at have et kamera i nakken?
»Han er utrolig dygtig til at være fluen på væggen. Når folk bliver fulde, så lægger de mere mærke til kameraet, men han er ret god til at forsvinde. Man glemmer, at han er der, fordi han er så anonym, når han filmer, så det er ikke noget man har tænkt så meget over. Der har da været nogle personlige ting, hvor det har været lidt svært, at han har været der. Han har også selv lavet så mange ting, så han har været rar at have med, for man kan snakke om ting og spørge ham, for han er nogle år ældre«.

I filmen beder du én gang Andreas om at slukke kameraet. Hvornår var det værst at blive filmet?
»Det var især efter ting, hvor der i forvejen har været mange, der kigger på én, så har det været svært at kameraet har skulle følge mig på samme tid, for så er der endnu flere, der lægger mærke til mig. Så nogen gange har jeg haft lyst til at være lidt mere anonym. Jeg har ikke behov for at være i centrum. Det er derfor jeg går op på en scene, der får jeg udlevet hele den trang. Når jeg går af scenen kan jeg godt lide at være lidt mere anonym. Det er nogle af de eneste gange, jeg har bedt ham om at slukke, fordi jeg havde nok med den opmærksomhed, der i forvejen var«.

Annonce
Soundvenue 1 / 5 Soundvenue
Advertisement