Kidd-instruktør: Kidd var dybt chokeret over at se filmen

Andreas Johnsen har fulgt Kidd og Cheff Records med et kamera i halvandet år. Det er blevet til dokumentaren ‘Kidd Life’, der har premiere under CPH:DOX den 3. november. Vi talte om det at være fluen på væggen med instruktøren, der tidligere har lavet dokumentarfilm som ‘Natasja’ og ‘Good Copy Bad Copy’.

Læs også:
Kidd taler ud om karrierens op- og nedture

Stillbillede fra ‘Kidd Life’

Hvordan opstod ideen til filmen?
Andreas Johnsen: »Der var ikke nogen idé, men jeg så dem (Cheff Records, red.) optræde til en koncert på Stengade for halvandet år siden. Jeg var blevet bedt om at komme og filme hovednavnet. Jeg kom lidt før og så måske 20 minutter med dem tilfældigvis. De væltede bare rundt, men det var første gang, jeg havde set nogen synge på dansk på den måde og med den energi, som de havde, og så blev jeg bare totalt hooked på dem. Så jeg prøvede at finde ud af, hvem de var. Jeg besluttede mig for at ville filme noget mere med dem«.

»Da jeg så dem, tænkte jeg »fuck de kan et eller andet, som jeg ikke har set i 100 år, eller som jeg ikke har mærket før på den måde«. De var så unge og ligeglade med regler og alle andre«.

»Da jeg kontaktede dem, viste det sig, at de kendte de fleste af de andre film, jeg har lavet, og kunne lide dem, så det var en win-win-situation. Og de var klar på, at jeg ville lave en film om dem. Det gjorde også, at der ikke var nogen begrænsning på, hvad jeg måtte filme. Der var åben dør lige med det samme«.

Så det startede som en film om dem alle sammen?
»Jeg anede ikke, hvem der var hvem. Det var meget løst. Den eneste plan var, at de ville gøre det selv, og det er jeg også stor tilhænger af, og det er også den måde, jeg har lavet mine film på«.

»Men efter kort tid stod det klart, at Kidd havde den største udstråling og var den mest karismatiske person. Hvis man skulle lave en film om dem, var han helt klart den, der skilte sig mest ud. Han var også den, der var mest åben. Ikke at de andre havde noget at skjule, men han fortalte alt – og var fuldstændig uden filter. Og det gør det at lave en film om ham nemt. Det blev hurtigt klart, at han var hovedpersonen. Men jeg fulgte også alle de andre. Nicolas kunne jo lige så godt være gået fuldstændig ned efter tre måneder. Der kunne være sket, hvad som helst og så kunne det være endt med at være en film om Klumben eller TopGunn. Men det var selvfølgelig heldigt at det hele gik som det gjorde, og at han holdt fast og var igennem alle de op- og nedture«.

Andreas Johnsen/Foto: Timme Hovind

Annonce
Soundvenue 1 / 3 Soundvenue