Father John Misty – charmerende ladies man

»I always spend 15 minutes staring into the mirror before a show, building myself up… it never works!«, var de første sarkastisk bevingede ord fra Joshua Tillman, da han et kvarter forsinket gik på scenen, uendeligt likeable og som altid ulasteligt klædt i spidse sko og jakkesæt, i skikkelse af Father John Misty.

At dømme efter Tillmans energiniveau var der dog ikke behov for specielt meget building up. Fra første sang og til han en time senere forsvandt, var og blev han den perfekte showman/ladies man, som med sine overgjorte excentrisk feminine dansetrin og spydige profane mimik, i en virtuos blanding af totalteater og musikalsk herlighed, ikke på noget tidspunkt lod sit publikum døse hen i en perfekt opførsel af det meget personlige album ’Fear Fun’ fra foråret.

Passende åbnede det seks mand store band med pladeintroen ’Funtimes in Babylon’, og prompte hejste Tillman en fuckfinger, under de ladede linjer »Look out Hollywood / Here I come« som en hilsen til en industri sangeren åbenlyst ikke er fan af.

Læs anmeldelse: Father John Misty ‘Fear Fun’

Den fulgtes stærkt op med hittet ’Only Son of the Ladies’ Man’, hvor vi fandt ud af, at Tillman kun var »Dodgers fan«,med citationstegn, hvorefter han proklamerede til damerne blandt publikum, at de alle lignede »Hot Christian bicycling librarians« – har noget citat nogensinde ramt mere plet? – og derved havde charmøren på under 15 minutter effektivt demonstreret, hvordan et dansk publikum skal drejes: Med energi, gode sange og bunker af humor og sarkasme.

Som koncerten skred fremad, manglede der måske en smule drive i de momenter, hvor en country/americana-skæring afløste nogle af albummets mere stille sange. Udover en spraglet Hunter S. Thompson-look-a-like på bassen, optrådte bandet mere, som nogle der var til afgangsprøve end til koncert i et proppet Pumpehuset. Med kun et album på CV’et var det dog ikke nogen gedigen overraskelse. De stillestående momenter blev dog aldrig kedelige, det skulle Tillman nok sørge for, og da ’Hollywood Forever Cemetery Sings’ i slutningen af sættet satte ild til salen, kunne man kun ende med at føle sig lidt mere heldig og lidt mere påtaget cool, i en ægte Father John Misty-ånd, end dem som ikke havde sikret sig billet.

Koncert. Pumpehuset.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af