Spiritualized – længe ventet støj

En spilledåse spillede en spinkel melodi, der lige kunne anes, da Jason Pierce flankeret af resten af Spiritualized entrerede scenen med en bølge af reverb i hans kølvand. Det er fire år siden, at Spiritualized med frontmand Pierce i spidsen besøgte vores lille kongerige, men tirsdag aften var de langt om længe tilbage på dansk grund i Store Vega.

Langsomt intensiverede introen over i en syret udgave af singleforløberen ‘Hey Jane’ fra det seneste album. Efter fulgte ‘Electricity’ og ‘Headin’ for the Top Now’, der begge blev leveret med sønderrivende guitarer og en enorm vildskab. Starten var hæsblæsende, øredøvende, og på få minutter var Vega blæst bagover.

Læs anmeldelse: Spiritualized ‘Sweet Heart Sweet Light’

Spiritualized kunne dog ikke følge op på den fremragende start. Nu skulle inderligheden i højsædet, og der fulgte et par af de mere stille sange fra ‘Sweet Heart Sweet Light’, som aldrig rigtigt kom udover scenekanten. ’Ladies and Gentlemen We Are Floating In Space’ vendte op og ned på den lidt vakkelvorne periode, og indledte smukt og intimt den sidste halvdel af koncerten, der skulle vise sig at blive en støjende fornøjelse.

Der var lange perioder, hvor Spiritualized syrede fuldstændig ud, og her var de overlegne. Bandet havde støjen under fuld kontrol, og når man ikke troede, det kunne blive højere, mere syret og mere støjende – så havde briterne alligevel lige en ekstra knap, så de kunne give den et nøk mere opad.

Læs også: Månedens klassiker: Spiritualized ‘Ladies and Gentleman We Are Floating In Space’

Hvis man, som undertegnede, er en sucker for de ældre Spiritualized-plader, så var der lidt længere mellem snapsene denne tirsdag aften. Men når de var der, så fungerede det til perfektion. Aftenen blev rundet af med ‘Smiles’ fra englændernes allerførste album, der udviklede sig til en langstrakt og hypnotiserende outro, der sendte Vegas gæster ud med en let ringen for ørene.

Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af