Året der gik: De 10 største hiphop-talenter

Drill-scenen i Chicago, den unge bølge i New York og post-cloud rap – hiphoppen (berømt erklæret død af Nas i 2006) bobler, syder og knopskyder i alle retninger for tiden, og frem for alt er det meget unge rappere, der har antydet deres potentiale og talent i løbet af året. Her er 10 rappere der formentlig (og forhåbentlig!) har et stort 2013 foran sig.

1. Joey Bada$$
Den nye Nas! Nej, den nye Mos Def! Eller Big L? Teenageren fra Brooklyn dyrker bydelens karakteristisk intelligente og poetiske udtryk: Harlem er flamboyant, Queensbridge er mørkest, men Brooklyns tradition er fyldt af lyrikere som Joey. YouTube-hittet ‘Survival Tactics’ fulgtes op af mixtapet ‘1999’, der viste en næsten fejlfri klassicisme – den 17-årige rapper beherskede den melodiske midthalvfemser-boom bap, men rappede også over skævere Dilla- og Doom-produktioner. Hans Pro Era-crew virker ikke mindre begavede: Rapperen Capital Steez og produceren Chuck Strangers mestrer ligesom Joey den klassiske stil til perfektion. Så er de måske alligevel det nye Boot Camp Clik?

Download ‘1999’ HER

Joey Bada$$ & Capital Steez ‘Survival Tactics’:

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue