Veto

»Vi føler os befriede«, har det lydt fra Troels Abrahamsen om Vetos nye måde at udgive ep’er med kortere mellemrum. I september kom ’Sinus’, og nu følger ’Point Break’ så trop med seks eksperimenterende electro-dryp af forskellig karakter.

Med ’Hidden Laws’ begynder Veto et sted ude i en kosmisk fremtid med et dundrende og bastungt beat, der kunne have medvirket på Radioheads ’In Rainbows’. Abrahamsens vokal er mindre eksplosiv end normalt og i stedet tilpasset nummerets afdæmpede udtryk.

Men sang for sang spoler den aarhusianske kvintet tiden baglæns og ender i nutiden – i deres eget udgangspunkt, som vi kender det, som en moderne fortolker af den elektroniske rock. En interessant og vellykket stiløvelse, der både kan vinde nye, mere beatfikserede lyttere og samtidig fastholde den trofaste fanskare.

Læs anmeldelse: Veto ‘Sinus’

’Turner’ og ’Battle’ nærmer sig det ’sædvanlige’ Veto, men tempoet er mindre pulserende og mere lystigt end eksempelvis på ’Everything Is Amplified’ fra 2011 – blandt andet grundet et ti sekunders fløjtebreak og lidt instrumental krautrock i sidstnævnte. På ep’ens tre sidste numre ender det så med klassisk Veto: Dystre uptempo beats krydret med Abrahamsens insisterende og til tider paniske tekster.

Sangene hver for sig er ikke blandt Vetos stærkeste. Men de udgør tilsammen en lytteværdig helhed, som gør, at albummet ikke blot bliver en mellemregning i bandets katalog, men derimod fremstår som en bastant understregning af, at de i hvert fald hverken lider af uopfindsomhed eller ugidelighed.

Veto. 'Point Break'. Album. Sony.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af