Inc.

Inc. - No World
4 6
Inc.
'No World'

Album, 4AD/Playground

’Trust (Hell Below)’. ’Your Tears’. ’Angel’. ’Desert Rose’. ’Careful’. Kaster man et hurtigt blik på sangtitlerne og det lettere kitschede coverbillede på ’No World’, kunne man godt forledes til at tro, at albummet stammede fra 80’erne eller 90’erne, hvor virile r’n’b-grupper hældte mandefløde ud i øregange på publikum i en blanding af kærlighedserklæringer og hverdagsmelankoli.

Og det er egentlig også tilfældet på Los Angeles-brødrene Andrew og Daniel Ageds debutalbum. Men i modsætning til andre, der har forsøgt sig med r’n’b-lyden, så leverer Inc. den på en sublim bund af harmonisk vellyd og stemningsfuld soul-hvisken, der distancerer dem fra genrens stereotyper.

Åbneren ’The Place’ spiller godt nok på karakteristiske virkemidler som knipselyde med ekko og et kælent orgel, men når de tilsættes en funky basgang og udåndende falset, lyder Inc. som en slowmotion-udgave af en ungdommelig Prince, hvis inspiration er tydelig i duoens udtryk. Måske for tydelig endda.

For selv om albummet synes aldeles gennemarbejdet og med en nærmest perfektionistisk produktion, som på singlen ’5 Days’ hvor samtlige af lilletrommens ottendedels-slag virker nøje gennemtænkt, så går der mellem højdepunkterne for meget mumlen og tomgang i den, og man savner lige de sidste gisp af genialiteter, der kan løfte den minimalistiske r’n’b til et nyt niveau.

Alt efter humør lukker albummet dig ind i en behagelig verden af sensualitet, røg og drømme, når det fungerer bedst – men virkeligheden lurer kun lige bag det følsomme lydtapet, der endnu ikke tør stå helt ved sig selv.

Sponsoreret indhold
Lauryn Hill, Suspekt, Minds, Mø og mange flere
Årets Fredagsrock program er ude – og det er spækket med store, strålende stjerner fra ind- og udland. Se hele den vilde musikplakat her.
Tivoli
Sponsoreret indhold