Månedens klassiker: My Bloody Valentine ‘Loveless’

My Bloody Valentine udgav i weekenden deres første album i over 20 år. Her kigger vi nærmere på deres klassiske album ‘Loveless’ fra 1991.

Hvordan blev ‘Loveless’ til?
Albummets undfangelse er noget af det mest veldokumenterede studievanvid, rockverdenen har kendt. ‘Loveless’ var over to år, 19 studier, en mindre hær af studierotter, som dog oftest ikke lavede andet end at brygge te til bandet, samt angiveligt omkring et par hundrede tusinde pund om at blive til.

Creation Records var ved at gå på røven økonomisk, og selskabets vicedirektør Dick Green fik et nervøst sammenbrud på grund af de astronomiske omkostninger. Op til maj 1991, hvor vokalindspilningerne med Bilinda Butcher begyndte, var albummet frontmand Kevin Shields’ hjertebarn, og netop hans vægelsind fik ofte bandet til at dreje om på hælen og skride samme dag, som de trådte ind i et nyt studie. Trommeslageren Colm Ó Cíosóig medvirkede kun sporadisk, så rytmesporene er næsten udelukkende loops, mens Shields også overtog bassisten Debbie Googes forpligtelser.

Vokalerne var et kapitel for sig. Butcher og Shields hængte gardiner for ruden mellem mixerpult og studie, så teknikerne måtte forlade sig på et VU-meter for rent faktisk at finde ud af, om der kom noget ned på båndet, da de ikke måtte lytte med. Bandet arbejdede ofte om natten og morgenen med, og Butcher blev tit vækket for at synge, så hun har bogstaveligt talt bedrevet de mest sensuelt søvndrukne sovekammervokaler, man kan forestille sig.

My Bloody Valentine ‘Only Shallow’

Soundvenue 1 / 3 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold