De nyeste tracks fra danske hiphop-artister – lyt til ’DK rap’ på Spotify

Guide: Syv af de mest kontroversielle hiphop-sange gennem tiden

Hiphoppens sprog forandrer sig konstant, men indeholder næsten altid et element af overskridelse. Grænser krydses og konventioner angribes. Det er især det, der gør, at hiphop kan være så umiddelbar og potent. Vores skribent Kristian Karl ser nærmere på syv af historiens mest kontroversielle numre, der via sproget har angrebet grænserne for, hvad man kan og må sige.

1. N.W.A. ‘Fuck tha Police’ (1988)
Den simple og hårde titel var både slogan og programerklæring – et verbalt frontalangreb mod hiphoppens første og største fjendebillede: Politiet.

Med N.W.A. var genren ‘gangsta rap’ født, men selv foretrak gruppen betegnelsen ‘reality rap’, fordi teksterne afspejlede en virkelighed, ikke en attitude. Rimene skildrer drab på politimænd, hvilket fik FBI til at advare mod N.W.A., men den primære følelse er magtesløshed og frustration.

At råbe »fuck tha police« var aggression født af desperation.

Soundvenue 1 / 7 Soundvenue