ASAP Rocky – fest uden form

ASAP Rocky – fest uden form
Foto: Tom Spray

»I don’t even feel like I’m performing«, sagde ASAP Rocky på et tidspunkt. »I feel like I’m having a party«.

Det er måske noget, man tit hører kunstnere sige, men tirsdag aften i Falconer Salen så det virkelig ud til at være sandt. Efter at koncerten startede med hostesaftsfarvet scenelys og numre som åbneren ‘Suddenly’ (inklusiv veludført acapella-intro) og Rockys gennembrudshit ‘Purple Swag’ eksploderede og afsporede koncerten hurtigt.

Læs også: 10 ting du ikke vidste om ASAP Rocky

Mennesker crowdsurfede op på scenen. Skrillex-samarbejdet ‘Wild for the Night’ fik aftenens varmeste modtagelse, og der dannedes mosh pits rundt omkring – mosh pits, til en hiphop-koncert! Efter koncerten dansede ASAP Rocky desuden videre på scenen i bar overkrop i hvad, der føltes som timevis, omringet af omkring tyve piger. En dj spillede radiohits.

Det overvejende unge publikum (mange klædt på i samme stil som aftenens hovedperson) fik altså, hvad det antagelsesvist havde ønsket sig: En hedonistisk vanvidsaften, hvor der var svedigt og vildt langt ned i koncertsalen. Men stod man bare lidt ude af orkanens øje, var koncerten mindre imponerende, og Falconer Salens berygtede frygtelige lyd blev ikke forbedret af, at backup-rapperen skulle sige halvdelen af linjerne for sin frontmand.

Læs også: Se billeder og læs publikums reaktioner fra ASAP Rocky-koncerten

På plade er ASAP Rocky teknisk overlegen, og hans udtryk lever her af de mange forskellige flows og den stilsikre vokalakrobatik. Til koncerten kendte hans stemme kun et toneleje: Festbrølet. Man kunne måske have ønsket, at han havde optrådt mere og festet mindre.

Koncert. Falconer Salen.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af