Wu-Tang Clans 10 vigtigste numre

Klanen spiller på Vanguard-festivalen denne weekend, og i den anledning guider vi i kronologisk rækkefølge til de ti vigtigste udspil fra det famøse hiphopkollektiv.

1. ’Protect Ya Neck’
– fra ’Enter the Wu-Tang (36 Chambers)’ (1993)

Det første Wu-Tang Clan-nummer nogensinde er et meget typisk for kollektivet – deres ekstremt usædvanlige lyd, slang og udseende er til stede fra første øjeblik. RZA har allerede udviklet sin mudrede, skæve og kung fu-film-samplende signaturlyd. Hans beat får lov til at køre i fire og et halvt minut, så alle klanmedlemmerne (udover Masta Killa der først blev medlem kort efter) skiftevis får lov til at slås med det.

Man fornemmer allerede, at Method Man er melodisk og karismatisk, mens Ghostface Killah og Raekwon har deres helt egen, unikke måde at virke ekstremt fortørnede på. Og så er der selvfølgelig Ol’ Dirty Bastard, der tordner og buldrer og slutter sit vers med linjen »bite my style / I’ll bite your motherfucking ass!«

Listen fortsætter på de følgende sider.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold