Mazzy Star

Mazzy Star - Seasons of Your Day
4 6
Mazzy Star
'Seasons of Your Day'

Album, Rhymes of An Hour Records

Mazzy Star, drømmepoppens bannerførere fra 90’erne, hævder, at de aldrig rigtigt gik i opløsning, men 17 år er lidt af en albumpause, som endelig er ovre. Både Hope Sandoval og guitaristen David Roback er i topform, og det lyder paradoksalt nok ikke som om, at der er gået en dag siden ‘Among My Swan’.

Omvendt er der således også kun minimalt, ja nærmest skuffende lidt nyt under den californiske sol, man fornemmer der bager nedover albummet og inducerer flakkende fatamorganaer for øjnene – og ikke mindst ørerne. Den orgeldrevne åbner ‘In the Kingdom’ stinker langt væk af Beach House, men om nogle kan Mazzy Star netop tillade sig at være lidt inspirerede af deres egne disciple. Singlen ‘California’ er velvalgt som albummets tidlige, og absolutte, højdepunkt – en stilfærdig, akustisk hjerteknuser, der bløder af udlængsel.

Læs også: Hør Mazzy Stars comeback-album

Mest bemærkelsesværdigt er det, at Roback virkelig har kastet sig over countryen, hvilket især kommer et nummer som ‘Flying Low’ til gode med atmosfærisk lap steel og så højt til himlen, at salig Gram Parsons sikkert ville vippe lidt med tæerne deroppe, hvis Sandovals englesang da ellers trængte igennem.

Det længe ventede comeback byder dog også i anden halvleg på et par numre, navnligt ‘Lay Myself’ Down’ og ‘Spoon’, hvor Robacks stejlende slideguitarer bare degenerer til lir og teknisk show off, som danner en lidt for umotiveret ramme om Sandovals vokaler i mangel af forløsning eller formål. Disse torne til trods er albummet et ganske godkendt første pip fra en savnet sangfugl og hendes guitar-sidekick.

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.