Et sørgmodigt farvel: 10 essentielle øjeblikke i Lou Reeds karriere

loureed

Det er en sorgens tid. I går afgik Lou Reed ved døden og efterlod et hul, der bliver svært at fylde. Vi hylder rocklegenden med et tilbageblik på essentielle øjeblik i hans mangeårige og indflydelsesrige karriere.

1. Begyndelsen
Det hele startede i 1965, hvor Lou Reed dannede The Velvet Underground sammen med sin roommate John Cale og et par venner fra college-tiden, Sterling Morrison og Maureen Tucker. Bosiddende på Lower East Side blev de hurtigt en del af miljøet omkring Andy Warhol, som lancerede bandet ved en række multimedie-shows kaldet The Exploding Plastic Inevitable. Warhol blev en mentor for Reed og bandet, og foreslog dem at lade tyske Nico træde ind i bandet som sangerinde.

Herefter indspillede de debutalbummet ‘The Velvet Underground & Nico’, som siden udgivelsen i 1967 er blevet et af rockhistoriens mest indflydelsesrige album.

Læs mere: Lou Reeds første mesterværk: Albummet der ændrede rockhistorien

Her viser Lou Reed sig som en original sangskriver, der formår at inkorporere storby-slang og poesi i melodiøse fortællinger fra New Yorks boblende undergrundsmiljøer. Ligesom hans simple, men effektive guitarspil, som siden blev et trademark, kommer til sin ret i blandt andet ‘Venus in Furs’.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold