Guide: Macklemores 10 sammenstød med hiphop-verdenen

Macklemores største hit ‘Thrift Shop’ handler om, at han hellere køber genbrugstøj end dyre designermærker, og singlen ‘Same Love’ er en opfordring til mindre homofobi i hiphop. Den politisk korrekte unge rapper er, med andre ord, på kollisionskurs med flere af hiphoppens sædvanlige attituder. Han har haft enorm succes med albummet ‘The Heist’ uden at have et pladeselskab, og den 1. oktober giver han så koncert i Tap1.

Mack3

1. Bedstefar-outfits
Samtidig med at resten af hiphop-verdenen i kølvandet på først Kanye West og derefter ASAP Rocky er blevet fascineret af eksklusivt designertøj, hylder Macklemore genbrugstøj på sit største hit. Det insisterende ‘Thrift Shop’ hænger i øret og har gjort rapperen fra Seattle til en stjerne.

Han blærer sig over sit billige bedstefartøj og kritiserer den udbredte mærkevarefetichisme: »Fifty dollars for a t-shirt, that’s just some ignorant bitch shit / I call that getting swindled and pimped, shit / I call that getting tricked by business«.

Samtidig var ’Versace’ af gruppen Migos sommerens største hit i Atlanta. Omkvædet går sådan her: »Versace, Versace, Versace, Versace / Versace, Versace, Versace, Versace / Versace, Versace Versace, Versace Versace / Versace, Versace Versace, Versace Versace«.

Læs videre på de følgende sider.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold