Her er ni fede mixtapes til gratis download

Den seneste måned har en klassisk vestkystrapper endelig fået den opmærksomhed, han fortjener, Harlem har fundet en ny ASAP Rocky, og en rapper fra Chance the Rappers crew har bevist, at ‘Acid Rap’ ikke var en døgnflue. Og så er en tredjedel af månedens bedste mixtapes fra Chicago.
Vores hiphop-ekspert Kristian Karl guider dig her igennem det bedste fra den seneste tids mixtapehøst – det hele selvfølgelig til gratis download.

vic_mensa1

Vic Mensa ‘INNANETAPE’
De fleste kender nok Vic Mensa fra hans gæstevers på ‘Cocoa Butter Kisses’, et nummer fra Chance the Rappers skæve, soulede ‘Acid Rap’-mixtape fra tidligere i år. Allerede her mindede Mensa meget om vennen Chance – visse steder helt ned til flows og ordvalg. Det indtryk forstærkes på ‘INNANETAPE’, der er en slags fortsættelse af ‘Acid Rap’. Det er tydeligt, at de to  venner har indflydelse på hinanden.

Deres lyd, der trækker på Chicagos klassiske hiphop-lyd generelt – og tidlig Kanye specifikt – er antitesen til den ondsindede og monotone drill-æstetik, der har domineret den seneste tids Chicago-rap. På en interlude taler Mensa således om, at det skal være sjovt at lave musik, og der er helt klart noget barnligt-legesygt ved SaveMoney-kollektivets stil. De skriver komplekse rim som forbillederne Pharcyde eller Freestyle Fellowship, elsker Kanye for hans personlige tekster og er ikke bange for at rappe om alvorlige emner. Men de gør det med overskud og legelyst, der smitter.

Download mixtapet HER.

Annonce
Soundvenue 1 / 9 Soundvenue