Ryan Hemsworth

Man kunne mistænke Ryan Hemsworth for at være et produkt af tidsånden. Hans signaturlyd er (med et glimt i øjet) blevet kaldt ‘chill trap’, fordi den forbinder de døsige elementer af cloud rap-producere som Clams Casino med de allestedsnærværende trap-trommer. Læg dertil en forkærlighed for at sample kultrappere som Waka Flocka Flame og Max B, og man kommer tæt på decideret zeitgeist-leflen. Men på den canadiske producers nye album er cloud rap-tåget størstedels lettet til fordel for mere polerede produktioner, og trap-trommerne er reduceret til baggrundsraslen.

Når der ikke er gæstevokalist på søger Ryan Hemsworth, ligesom på forårets ‘Still Awake’-ep, hen mod en klarere, elektronisk lyd. Hemsworth har en forkærlighed for næsten sukkersødt smukke og skrøbelige lyde, og stedvis kan det lyde som underlægningsmusik til en kærlighedsscene i en mangafilm eller som godnatmelodier fra en spilledåse. Det er en blåøjet og drømmende tilgang til musik, der vækker minder om det stilrene, svenske Sincerely Yours-pladeselskab.

Læs også: Hør Ryan Hemsworths remix af Quadron

Men numrene der er bygget op omkring en solist synes at røbe en ambition om at skabe mere rendyrket pop eller r’n’b. På ‘One For Me’ bliver et trap-inspireret trommespor simpelthen til blidt akkompagnement for Tinashes helt klassiske, meget sanselige r’n’b-vokal, mens ‘Still Cold’ med ‘Baths’ er et melankolsk intermezzo, der ville passe fint ind på ‘Lost In Translation’-soundtracket.

Ryan Hemsworths produktioner virker her mådeholdne, og fuldt ud tilfredse med at lade vokalisten dominere. Det er en tilbageholdenhed der klæder produceren, der ellers mere er kendt for hyperaktiv lyst til at eksperimentere end strategisk mådehold.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Ryan Hemsworth. 'Guilt Trips'. Album. Last Gang.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af