Haerts

Haerts - Hemiplegia
4 6
Haerts
'Hemiplegia'

Ep, Sony

Chvrches leverede tidligere på året den glimrende debut ’The Bones of What You Believe’, og nu følger Brooklyn-bandet Haerts op med en ep bestående af fire numre, der giver visse mindelser om de britiske kolleger.

Stavefejlen og substantivet i pluralis har de to bands til fælles, men Haerts er mere organisk end syntetisk i sit udtryk, og inkorporerer elementer fra både drømmepop, softrock og electro spædet op med lidt shoegaze. Amerikanerne Haerts leverer måske ikke hits på linje med Chvrches’ ’The Mother We Share’, men de serverer smittende popsange, der er som skræddersyede til efterårstristessen.

Sangerinde Nini Fabi har en fin vokal, der lægger sig til rette et sted mellem Beach Houses Victoria Legrand og Stevie Nicks: Let hæs, let sfærisk. Uden den helt store spændvidde, men med en stærk følsomhed og en god portion personlighed.

Læs også: Top Track: Haerts ‘Wings’

Bandet bag hende leverer saftspændt popmusik, hvor udflydende keyboardstemninger får tilført krop af en sugende bas, 80’er-mættede trommer og diskret placerede guitarsoli, der momentant hiver gruppen mere i retning af poleret softrock end nutidens electropop.

’Wings’ er ep’ens stand out track. Fabi strækker og vrider sin stemme lige til bristepunktet i sangens bro, men det er en flot komposition sparket i gang af et inciterende guitarriff og en bastant trommerytme, der fortjener al den airplay, den kan trække.

Selv om ’Wings’ skiller sig ud, er niveauet mere end hæderligt på de resterende tre numre, og ep’en er derfor en særdeles lovende teaser til et forhåbentlig snarligt fuldlængdeudspil.