Året der gik: De 10 bedste mixtapes

Mixtape-formatet har fået nyt liv, siden det flyttede væk fra Harlems fortove og ud på internettet, og den konstante strøm af udgivelser er både hektisk og fantastisk at følge med i. Her ser vi tilbage på 2013’s bedste mixtapes, når det gælder hiphop og r’n’b. De ti udgivelser er præsenteret i vilkårlig rækkefølge, og kan alle stadig downloades ganske gratis.

1. Chance the Rapper ‘Acid Rap’
 2012 steg mordraten i Chicago eksplosivt, og fordi den såkaldte drill-scene omkring teenageren Chief Keef samtidig fik stor bevågenhed, blev musikken set som et symptom for en tabt generations voldelige anti-alt-attitude. Men Chicago er mere end død og drill. En lang række rappere udfordrede drill-dominansen i 2013, forrest blandt dem Chance the Rapper, der genintroducerede legesyge og diversitet til Chicago med sin skæve, gnæggende stemme og sin permanente ikke-røre-jord-sprælskhed.

Mens drill var beslægtet med Atlanta-trap, er Chance primært inspireret af Chicagos største stjerne: Kanye West. Især Kanyes første to album har sat spor – der er mange soulsamples, personlige fortællinger og en excentrisk selvtillid på ’Acid Rap’. Og der er en anden parallel: Ligesom Chance slog igennem året efter Chief Keef, debuterede Kanye West et år efter, at 50 Cent overtog hiphopverdenen. Måske et godt varsel?

Download mixtapet HER.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold