Haim – fødselsdag blev til søndagsfest

Haim – fødselsdag blev til søndagsfest
Foto: Marcus Andreassen

At komme i ekstatisk stemning på ugens sidste aften kan godt være en uphill battle for en koncertgænger, men ethvert tilløb til søndagssløvhed fik Haim grundigt sprængt til atomer med en veloplagt koncert, som emmede af publikumsfryd og de tre søstres ferme musikalitet. Nu er et udsolgt Store Vega ganske vist gode betingelser, selv på en søndag, og en tydelig forventningssummen blandt publikum bidrog da også til, at stemningen smagte mere af weekendstart.

Begejstringen var stor, da Danielle, Este og Alana indtog scenen og lagde ud med ‘Falling’, hvor det dog var tydeligt, at Danielles vokal ikke var helt i topform. En omstændighed som heldigvis ikke blev et distraherende irritationsmoment, for både hendes overskud på den seksstrengede samt Alana og Estes solide vokalassistance fjernede fokus fra de slidte stemmebånd.

Læs også: Haim spiller på Roskilde Festival

Det var i det hele taget en udsøgt fornøjelse at se, hvor dygtig den californiske trio er. Hvis vi ser bort fra den massive omtale, som har omgivet Haim, har vi at gøre med tre hamrende musikalske piger. Alana styrede med sikker hånd synth og drumpads i ‘Running If You Call My Name’, hvor også Dash Hutton udmærkede sig med ekspressivt trommespil, og Este gjorde skøn figur med sin famøse spillestil, hvor både krop og ansigtsmimik signalerede hendes totale indlevelse i musikken. En jammet version af Fleetwood Macs ‘Oh Well’ understregede til perfektion søstrenes mere end habile greb om instrumenterne med herlig beskidt guitar fra Danielle.

For netop den mellemste søster var det en ganske særlig aften, idet hun fyldte 25 år. En begivenhed, som heller ikke blev forbigået, da der blev båret kage med lys og champagne ind på scenen, mens både ‘Happy Birthday’ og »I dag er det Danielles fødselsdag« genlød fra publikums struber. Den gengældte kærlighed mellem scene og gulv var åbenlys, som da Este storcharmerede med kommentaren om, hvordan hun har det med danske mænd med fuldskæg: »Thank you, Copenhagen, for bringing beauty into my life«.

Læs også: Billeder og reaktioner fra Haim i Store Vega

Den joviale attitude blev komplementeret af koncentreret fokus i et tight eksekveret sæt. Den Timbaland-influerede ‘My Song 5’ blev leveret med et nærmest bistert nærvær, ‘Don’t Save Me’ fremstod mere organisk i sin live-inkarnation og både ‘Days are Gone’, ‘Change Your Mind’, The Wire’ og ‘Let Me Go’ bød på medrivende vokalt samspil pigerne imellem.

Koncerten sluttede efter 65 minutter, hvilket var et perfekt destillat af det, Haim gør så uovertruffent: Indtager en scene med autoritet, overskud og charme, og tryllebinder et publikum, de åbenlyst værdsætter. Hurra for det og endnu et stort tillykke til Danielle.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af