Cody: »Jeg kan godt blive misundelig på bands som The Eclectic Moniker, der har mange unge fans«

Læs stort interview med det danske folkband, det netop har afsluttet deres Danmarksturné.

Cody
Det skorter ikke på rockplader, der handler om livet i overhalingsbanen. Det er derimod sjældnere, at vi hører musikere lufte deres overvejelser om det at nærme sig de 30, om voksenverdenens forpligtelser og den smertefulde afsked med de ubekymrede ungdomsår.

Men Codys tredje album er netop vokset ud af det sære limbo mellem ungdom og voksenliv. Et barselsbegrundet mandefald har nemlig midlertidigt skåret bandet ned til to personer. Da vi sidst hørte fra dem med ‘Fractures’ i 2012, var der ikke færre end syv medlemmer ind over. På det nye album, ‘Windshield’, er det Kaspar Kaae på 30 og David Fjelstrup på 28, der har lavet det meste af musikken.

»Vi samlede det for nogle år siden, og nu har vi spredt det igen«, siger forsanger og sangskriver Kaspar om det musikkollektiv, han i skiftende konstellationer har været primus motor for de seneste fem år. Rollen som bandets ankermand ændrede sig dog en hel del, da bandmedlemmerne stiftede familier, og der pludselig kom andet end musik på dagsordenen.

»Shit, mand. Man føler sig virkelig lille som menneske, når folk omkring én får børn. Pludselig virker alting mindre vigtigt«, siger Kaspar.

Læs også: Kaspar Kaae fra Cody: Mine 10 yndlingsnumre lige nu

Det er en af de der natsorte decembereftermiddage, hvor man undrer sig over, at solen overhovedet gider gøre sig den ulejlighed at dukke op, når den alligevel går så hurtigt igen. Vi sidder på Nørrebrobaren Musiksmag, hvor de to musikere har foreslået at mødes. Spacemen 3 over højttalerne konkurrerer i lydstyrke med de to tænksomme stemmer.

Som Kaspar og David forklarer, blev ‘Windshield’ deres lille projekt, da resten af bandet gik op i kolik og bleskift. Og som David udtrykker det, er bandet mere en uvorn teenageunge end deres fælles baby. De to bandkammerater besluttede at køre Cody-toget videre, og så kunne folk ellers hoppe af og på undervejs, når de var tilbage fra barsel. Men den nye usikre situation åbnede også nye døre. Det tætte sangskrivningssamarbejde blev et musikalsk vendepunkt.

»Demoerne blev mere rå, fordi vi selv var nødt til at spille de instrumenter – trommer, bas og klaver – som vi ikke normalt spiller. Det gav en helt anden lyd, som vi blev ved med at forfølge, da vi indspillede pladen«, fortæller David om processen.

Kaspar fortsætter: »David og jeg begyndte at mødes i foråret – borgerlige arbejdstider, 8-16, mandag og onsdag. Dér skete der noget for os rent musikalsk. Vi kom nogle andre steder hen, end vi plejede, og det har været godt for os«.

Læs mere på side 2 – bl.a. om at have mange fans i forældresegmentet.

Soundvenue 1 / 3 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold