Damon Albarn åbner op om sit heroinmisbrug

Damon Albarn åbner op om sit heroinmisbrug

Damon Albarn er på trapperne med sin solodebut ‘Everyday Robots’, som han allerede har leveret teasere og tracks fra i stor stil.

Vi har hørt et par melankolske, eftertænksomme skud i form af ‘Lonely, Press Play’ og titelnummeret fra pladen, der efter sigende også kommer til at rumme et tekstunivers, der går tæt på Albarn og hans dystre fortid med tungt stofmisbrug.

Netop misbruget kom han også ind på i en samtale med det britiske musikmagasin Q. Albarn fortæller, at han slog sig på heroinen, da britpoppen var på sit højeste. Da han kom hjem fra en turné, lå det bogstaveligt talt lige foran ham.

»Jeg tænkte bare ‘hvorfor ikke?’ Jeg havde aldrig forestillet mig, det ville blive et problem. Heroin befriede mig. Jeg hader at tale om det på grund af min datter, min familie. Men for mig var det utroligt kreativt (…) En kombination af heroin og at spille virkelig simpel, smukt, repetitivt shit i Afrika forandrede mig fuldstændig som kunstner. Jeg fandt en følelse af rytme. Jeg formåede på en eller anden måde at bryde ud af noget med min stemme«, fortæller Albarn til Q.

Læs også: Oceaner af kærlighed på ny Damon Albarn-sang

Særligt nummeret ‘You And Me’ fra det kommende album skulle gå tæt på misbruget. »Jeg er glad for, at jeg fandt den poesi. Jeg kan bevæge mig fremad nu uden alle de hentydninger og indikationer, jeg har haft i baggrunden i årevis«.

På trods af den kreative befrielse, stoffet gav ham, er Albarn ikke i tvivl om de uundgåelige farer.

»Det er en ond, ond ting. Heroin gør dig virkelig til en meget isoleret person, og i sidste ende er intet, som du virkelig er afhængig af, godt«.

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold