Top Track: Den Fjerde Væg ‘Ny kynisme’

Top Track: Den Fjerde Væg ‘Ny kynisme’

Der er gået to år, siden Den Fjerde Væg slog benene væk under vores anmelder med debutpladen ‘Drengekys’. Nu er der endelig nyt fra den teatralske, danske indiepop-kvartet, og nyhederne er både gode og dårlige.

De gode nyheder er, at drengene barsler med albummet ‘Danser’, der er ude inden sommer, samt at første forsmag på albummet netop er landet. Den dårlige nyhed er, at det er en overfladisk, frygtelig verden, vi lever i, og at vi bliver flået fra hinanden, hvis vi ikke passer på. Men de dårlige nyheder er heldigvis ikke så slemme endda. De er nemlig hentet direkte fra Den Fjerde Vægs stærke, poetiske tekstunivers på deres nye single og ‘Ny kynisme’.

Læs også: P3 Guld: Se årets nominerede

Nummeret sættes overrumplende igang af den gentagne, slaviske advarsel om, at ‘vi flås fra hinanden, hvis vi ikke passer på’, mens en konstant, monoton, ildevarslende tromme slår stemningen an, der i alt fra de hurtige ord til det minimalistiske lydbillede fremprovokerer en besættende, ængstelig panik hos lytteren. Panikken forløses i det storladne omkvæd, hvor den (super-)heltemodige synth og rene, troværdige vokal vidner overbevisende om, at der er håb endnu, selvom det er »en syg, syg tid, vi lever i«.

Videoen til ‘Ny Kynisme’ er ligeledes landet, i hvilken guitarist/sanger Rune Skærlund Risager og pianist/sanger Lasse Aagaard ifører sig superheltedragter til lyden af den stærke, optimistiske synth, og med ordene »vi er tegneseriehelte på en umulig mission« opfordrer lytteren til at muliggøre missionen ved at vende sig om og vælge frygten fra. Den Fjerde Væg leger på den hårfine balancegang mellem carpe diem-klichéer og stærk, original poesi, men den humoristiske, varme video og den kolde, knugende fornemmelse, man får som lytter, overbeviser om, at der er tale om et par modige indiehelte på en svær, men særdeles vellykket mission.

Seneste Top Track: Ice Cream Cathedral ‘The Swans’

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold