The New Spring – fornem albumteaser

Bastian Kallesøe gav i selskab med nyfundne bandkammerater en fin forsmag på sit kommende album for et musestille Spot-publikum.
The New Spring – fornem albumteaser
Foto: Benjamin Lund

Klicheen dikterer, at fortravlede Spot Festival-gængere per definition er tough customers i hold-kæft-for-nu-spiller-bandet-kategorien, men heldigvis blev der musestille på Musikhusets lille børneteater-scene Filuren lige så snart Bastian Kallesøe begyndte at lade tonerne flyde fra sin akustiske guitar til aftenens koncert med The New Spring.

Det kun halvtime lange set bød på flere overraskelser. For det første var det, foruden en enkelt optræden weekenden forinden til Tivolis Offspring-festival, første gang, The New Spring optrådte som trio, hvor Kallesøe blev flankeret af Jens Ramon fra Figurines på piano samt i scenens modsatte side, noget så eksotisk som en tubaist.

Lyt: The New Spring spiller et nyt nummer live

Den uortodokse konstellation kan meget vel vise sig at være svaret på den søgen, Kallesøe har haft efter et ordentligt live-akkompagnement, der på samme tid ikke drukner hans lyriske og virtuose fingerspil. I hvert fald bidrog tubaen med en organisk bund, der klæder The New Springs fintmaskede guitarbårne folk-kompositioner prægtigt.

For det andet blev der mestendels luftet nye numre. Kallesøe annoncerede fra scenen et kommende efterårsalbum, hvorfra vi blandt andet fik serveret titelnummeret ‘Late Bloomer’ foruden en håndfuld andre smagsprøver.

Det tegner lovende – som den naturligste videreudvikling ovenpå ‘Secret Armor’, men man fornemmede måske også at arrangementerne ikke er helt fasttømrede endnu. Især virkede Ramons pianounderlægning på visse af numrene en smule firkantet og skolelærer-agtigt i kontrast til det blide, flydende og poetiske spil på den enlige ‘Secret Armor’-snas, vi fik – ‘Evening All Day Long’.

Læs anmeldelse: The New Spring ‘Secret Amor’

Men en fornem forsmag var det. Kallesøe underholdt tillige undervejs med en smånervøs introduktion til aftenens andet lidt ældre nummer ‘No Future (Song for Ana Mendieta)’ om den afdøde performancekunstner af samme navn, som han beundrer næsegrus. Det løsnede nerverne lidt og bidrog med en menneskelig vinkel på hans nærmest umenneskeligt smukke musiceren.

Koncert. Koncert Spot FestivalFiluren
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af