First Aid Kit

First Aid Kit
De svenske søstres tredje album cementerer, at amerikanerne altså ikke har patent på drømmende countryfolk.
First Aid Kit - Stay Gold
5 6
First Aid Kit
'Stay Gold'

Album, Sony

Med ’The Lion’s Roar’ lykkedes det i 2012 de dengang stadig så unge søstre Johanna og Klara Söderberg fra Stockholm-forstaden Enskede at tryllebinde deres publikum med en hjerteknusende countryfolk tynget tilpas af bittersøde tekster og glasklare melodier.

Utallige optrædener og en overvældende international anerkendelse har heldigvis ikke fået hippiesøstrene til at slippe jordforbindelsen eller – gud forbyde det – gå Avicii-vejen. Derimod cementerer deres tredje album, at amerikanerne altså ikke har patent på drømmende countryfolk, der rammer lige der, hvor følelserne fosser ud.

At 21-årige Klara og 23-årige Johanna har udvidet de i forvejen tidløse arrangementer med et symfoniorkester virker også som det mest naturlige træk. Orkesteret giver de vidunderligt vokalharmoniserede sange et endnu mere storladent anslag med harper, strygere, klarinetter og pauker, uden at det slækker på intimiteten i numre som ’Master Pretender’, ’Cedar Lane’ og ’Waitress Song’.

Tematisk handler flere af sangene om en melankolsk udlængsel – enten som en direkte referenceramme eller som en rislende understrøm. Violinerne danser om kap med guitarerne på den americana-twangende powerballade ’My Silver Lining’, og titelnummeret vokser med marcherende slagtøj til den perfekte, eskapistiske roadtrip-hymne og efterlader sig en slørhale af hvirvlende gyldent sand, mens afsvedte majsmarker og nedslidte vandtårne suser forbi og falder bort i solnedgangen.

Læs også: Top Track: First Aid Kit ‘My Silver Lining’

First Aid Kits håndhævelse af en sangtradition, der har sit udspring i en mere langsom tid, åbner et rum for fordybelse, der virker nærværende og stærkt dragende.

Annonce