Lynkursus: Jack Whites 10 vigtigste sange

Han har netop sluppet sit andet, skarpe soloalbum, men har været ultraproduktiv i mere end halvandet årti. Vi giver dig et brush-up i Jack Whites solide bagkatalog.

1. The White Stripes ‘Jolene’ (2000/2004)
Dolly Partons udødelige ballade var en vigtig komponent og fast inventar i White Stripes’ setlister helt siden duoens spæde begyndelse, og de har da også udsendt hele to versioner af covernummeret – en studieindspillet udgave som b-side til deres tidlige single ‘Hello Operator’ og en live-version fra dvd’en ‘Under Blackpool Lights’. Et mylder af andre kunstnere har indspillet ‘Jolene’, men i The White Stripes’ aftapning har hun forvandlet sig fra Partons blide, resignerede og sørgmodige grædekone til en retfærdig loud-quiet-loud-dynamisk strigle, hvor bønnerne til den anden kvinde om at lade hendes mand i fred ledsages af rasende guitarangreb og en gammeltestamentlig understrøm af trusler.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold