Pandaen taler ud: »Folk får rimelig optur over at feste med fullsize dyr«

Pandaen taler ud: »Folk får rimelig optur over at feste med fullsize dyr«
Foto: Shahab Mirsadri

Siden 2008 har en mandshøj panda været en fast del af Distortions persongalleri. Stefan Cristopher Petersen fra festkollektivet Klashy afslører her, hvordan festivalens uofficielle maskot kom til verden.

Hvordan opstod ideen til pandaen?
»Pandaen blev født i 2008, da jeg var bosat i Dubai. Jeg sad dernede og havde nedtur over at misse Distortion. Jeg kunne ikke tage ferie og komme hjem, da jeg ikke havde optjent nok feriedage endnu – så jeg fakede en familiekrise og fik tilladelse til at tage hjem. Jeg bestilte pandaen over nettet og fik den sendt hjem til min far. Jeg kom hjem to dage før Distortion, og jeg havde intet sagt til Klashy-drengene – så jeg brugte de første dage på at tage hjem til dem iført Panda-dragt og overraske dem. Det blev en meget varm Distortion det år, da jeg rendte rundt i dragten alle dagene«.

Hvordan var reaktionerne, første gang pandaen dukkede op?
»De var ret vilde. Vi havde via de tidlige Klashy-fester eksperimenteret med maskotkostumer, så jeg vidste godt, at folk generelt får rimelig optur over at feste med full-size dyr. Men det var nogle ret overvældende reaktioner, vi fik på pandaen«.

Hvorfor tror du, at pandaen er blevet så populær?
»Jeg tror, pandaens popularitet går hånd i hånd med Klashys gadefester. Vi har været med siden 2009, og dem, der har fulgt vores scener siden dengang, ved, at det handler om fest og friheden i at kunne gå amok. Pandaen har altid gået i front for den stil«.

Hvad er det vildeste, den har oplevet?
»I 2011 på Skt. Hans Torv fik pandaen lov til at crowdsurfe oprejst i en træjolle – det var godt nok vildt«.

Dukker pandaen op på Distortion i år?
»I år er vi tilbage på gaden, hvor vi hører hjemme. Vi holder kæmpe gadefester både på Nørrebro og Vesterbro, og vi har ambitioner om at markere den nok til dato største lydopsætning, vi nogensinde har haft. Alt sammen selvfølgelig dirigeret af pandaen!«

Klashy holder block-party ud for Nørrebrogade nr. 90 onsdag og på Halmtorvet torsdag.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af