Roskildeaktuelle Kill J taler ud om festivalen og frirummet, hvor alle giver hverdagen fingeren

Roskildeaktuelle Kill J taler ud om festivalen og frirummet, hvor alle giver hverdagen fingeren

Den danske duo Kill J indtager Roskildes Rising-scene i opvarmningsdagene med deres mørke electro og engelsfærisk lyse r’n’b. Vi har snakket med forsanger Julie Aagaard om festivalen, hendes varmeste minder, vildeste oplevelser og bedste råd til ugen, hvor alle mødes om kærlighed, tolerance og en hel masse øl.

Hvad betyder Roskilde Festival for dig? Hvor mange gange har du været af sted?
»Da jeg var teenager, måtte jeg ikke tage på Roskilde for mine forældre – så dengang stod festivalen for mig som et forbudt, næsten mytisk sted, der besad en magi, som mine venner ikke helt kunne sætte ord på. Jeg syntes, det var svært ikke at være med i det fællesskab, der opstår på Roskilde, men også i det hele taget, når snakken faldt på festivalen. Jeg flyttede til USA, da jeg var 19, og boede der i et par år. Så jeg begyndte faktisk først at tage på Roskilde, da jeg blev voksen. Jeg tror, jeg har været der fem gange«.

Hvad karakteriserer en god Roskilde Festival for dig? 
»En god Roskilde Festival er selvfølgelig primært fantastiske koncertoplevelser, men det er også et besynderligt frirum, hvor alle for en kort stund giver hverdagen fingeren og indgår på samme præmis om, at kærlighed og tolerance skal herske. På den måde er det også en sindstilstand, et princip og et ideal«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er dit største musikalske Roskilde-minde?  
»I 2012 under Tune-Yards oplevede jeg et af de der sjældne øjeblikke, hvor publikum og band smelter sammen, og alting går op i en højere enhed. Det var højlys dag, og folk var ikke fulde, men høje på tonerne og Merrill Garbus’  primal-skrig. Det gik direkte i hjertekulen og i lillehjernen på samme tid. Det var beskidt, primitivt og lykkeligt, og det forenede os alle sammen for en kort stund til et lille, priviligeret, støvstampende stamme-samfund«.

Hvad er det vildeste, du har oplevet på Roskilde?
»
En af mine venner friede til sin kæreste!«

Har du en anekdote, der indkapsler, hvad essensen af Roskilde er for dig? 
»Roskilde har altid haft en besynderlig katalyserende effekt på mig. Det har været en pause fra livet, hvor jeg har fået mulighed for at evaluere og gøre status. Livet bliver ligesom forstærket og poetiseret af al musikken (og alle øllene). Jeg kan ikke tælle, hvor mange gange et lynende klarsyn har sat ind under en eller anden bevægende koncert på Roskilde. ‘Jeg er på vej det forkerte sted hen’, ‘Nu forstår jeg, hvad hun mente!’, ‘Fuck dem!’, ‘Det er ham, jeg vil ha’!«

Har du et godt råd til, hvordan man får mest ud af Roskilde?
»Hold ører, øjne og sind åbent. Giv slip og lad det løbe afsted med dig«.

Kill J spiller på Rising-scenen onsdag kl. 18.30.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af