Snaredrum

»Tell me / what is wrong / with simple songs?«, spørger aarhusianske Snaredrum. Ikke en skid.
Snaredrum

Det er kyndige kræfter, der albumdebuterer under Snaredrum-fanerne. Forsanger Anders Thode har tidligere bakket selveste Jay Reatard op som fast livemakker, mens resten af bandet har optrådt på kryds og tværs i utallige konstellationer i den punkscene, der spirer i smilets by.

Snaredrum bekender sig trofast til powerpoppen, og et godt bud på den treenighed, der tilbedes i de aarhusianske hybler må være The Posies, Sebadoh og Teenage Fanclub. Men Snaredrum er også et sammentømret venneband, og albummets 14 skæringer oser af både spilleglæde og en uregerlig, punket understrøm, som pumper dem fremad.

Det er allerede med den forrygende åbner ‘Quit’ tydeligt, at det ikke nødvendigvis er Thodes skæve skrål, der er omdrejningspunktet. Snarere huser hans og makkeren Tobias Guldborg Tarps djærve, dobbeltvundne guitararbejde meget af fascinationen ved Snaredrum, som illustreret i det fine, instrumentale åndehul ‘Settlers’, ligesom det er andre bandmedlemmer, der griber mikrofonen på et par højdepunkter som ‘P.k’ og ‘May I Ask?’

Men selve begrebet ‘højdepunkter’ er et skidt ord at dissekere noget med, som er så gennemgående gedigent. Der er nemlig kun få sprækker i Snaredrums rockhåndværk, der oftest fint måler sig med det hos deres idoler. Navnligt synes de tematisk sammenhængende ‘At Our Age’ og ‘Younger’ nærmest lidt for letkøbte.

De småtterier hindrer dog ikke albummet i at være et overordentligt veldrejet og flot dansk debutalbum. »Tell me / what is wrong / with simple songs?«, tillader Thode sig at spørge på en af albummets mange ørehængere. Svaret er til ham lige så simpelt som emnet: Ikke en skid. Ihvertfald ikke dine.

Hør albummet HER.

Snaredrum. 'Snaredrum'. Album. BadstueRock Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af