The National – et deja-vu der vandt på point

The National – et deja-vu der vandt på point
Matt Berninger forvandlede sig fra en velklædt, barytonrøstet herre til en frådende varulv.
The National – et deja-vu der vandt på point
4 6

Koncert

Koncert

NorthSide

Setliste

'Don't Swallow the Cap'
'I Should Live in Salt'
'Mistaken for Strangers'
'Bloodbuzz Ohio'
'Sea of Love'
'Ada'
'Afraid of Everyone'
'Conversation 16'
'Squalor Victoria'
'I Need My Girl'
'This Is the Last Time'
'Abel'
'Slow Show'
'England'
'Graceless'
'About Today'
'Fake Empire'
'Mr. November'
'Terrible Love'

Når man tildeles Lana del Rey som opvarmer og et træt, prøvet publikum, der fredag døjede med kæmpekøer og fredag den 13.-uheldige nedbrud på betalingssystemerne, så er man godt spændt for. Men de dystre Brooklyn-romantikere i The National er også et sikkert, efterprøvet festivalkort at trække. Hvis ikke de kan løfte opgaven, hvem så?

Det sikre genlød i eksekveringen: Ingen slinger i valsen, men således heller ikke nyt under den flotte fuldmåne, der prydede Aarhus’ nattehimmel. Og en i begyndelsen tilknappet og rutinepræget performance udviklede sig heldigvis, som bandets ry dikterer, til en fest.

The National skulle altså lige spille sig varme, men efter den monotont messende ‘Don’t Swallow the Cap’ og Matt Berningers broderkærlighedserklæring ‘I Should Live In Salt’ som beherskede åbnere, ruskede ældre materiale hurtigt op i NorthSide-crowden og især ‘Bloodbuzz Ohio’ fik en regulær stadionmodtagelse.

Sponsoreret indhold
Rejs ind i HBO Nordics mange verdener
Ingen destinationer i virkelighedens verden er helt så vilde, som rejsen ind i HBO Nordics univers – prøv 1. måned gratis her
HBO Nordic

Læs anmeldelse: Lana Del Rey imponerede på NorthSide

Symptomatisk var settets vægt på bandets livligste skæringer med Berningers forvandlingsnummer fra en velklædt, barytonrøstet herre, til den, apropos fuldmånen, frådende varulv, der brølede sig igennem ultrapotente leveringer af gamle favoritter som ‘Abel’ og ‘Mr. November’ som højdepunkt.

I koncertens afdæmpede ende imponerede den harmonium-drevne ‘Afraid of Everyone’ og – mod det 80 minutter lange sets afslutning – de gnistrende ‘England’ og ‘Fake Empire’. Den i starten begrænsede publikumskontakt tjente et glimrende formål, nemlig at få langet så mange numre som muligt over disken til et sultent publikum, og blev senere opblødt af Berningers vanlige vandringer i den boblende publikumsgryde foran scenen.

Selv om showet var et deja-vu for dem, der tidligere har fanget bandet på deres mange rød-hvide festivalvisitter, ned til Berningers billige, men effektive showman-tricks, så er det svært at være utilfreds, når de triumferer med en lukker som ‘Terrible Love’.

The National vandt derfor ganske enkelt på point.

Se hele vores dækning af NorthSide HER.

The-National-4-NorthSIde-Benjamin-LundThe-National-2-NorthSIde-Benjamin-Lund