Damon Albarns syv bedste album – og tre fusere

Den britiske forvandlingskugle og Blur-frontmand headliner på fredag Roskilde Festival i en soloopstilling. Men hvor begynder man med en mand, der har så mange og så forskelligartede projekter under bæltet? Vi giver dig her et kvalificeret fingerpeg – og også ét om, hvilke Albarn-plader, du bør styre udenom.

De bedste – nr. 7:
Damon Albarn ‘Everyday Robots’ (2014)

Han har bestemt haft tid til at reflektere over det. Med tre års tid i ovnen, mellem 60 og 100 udkast til sange i vælten undervejs og en egen beskrivelse fra Albarn som værende sit hidtil »mest personlige album« var forventningerne til ‘Everyday Robots’ skruet tårnhøjt i vejret. Albummet kan, som titlen antyder, også læses som elegier til det moderne menneske, men de højpandede koncepter er trængt i baggrunden og kontrasten fra den nøgne minimalisme, der blotlægges på soloskiven og til hans tidligere så idédrevne og rigt gæstebesatte output er ekstrem.

Det skal blive interessant at se ham løfte materialet live, samt hvordan det går i spænd med Albarns andre musikalske udgydelser, som han også lovet vil blive tilgodeset, når han rammer Roskilde sammen med backingbandet The Heavy Seas.

Sponsoreret indhold
Hvordan blev »a fat boy from nowhere« en superstjerne?
Kom tæt på en af musikhistoriens største legender i det storslåede drama om Elton John. Læs fem gode grunde til at se ‘Rocketman’ her.
UIP
Soundvenue 1 / 10 Soundvenue