Hvor blev de af? 12 sagnomspundne album, der blev væk

Musikbranchen er fuld af hellige graler og andre vandrehistorier. Men en del af de album, der er forsvundet i den kreative Bermudatrekant henover årene er ret veldokumenterede. Vi giver dig en rundtur – fra Dr. Dre til Lauryn Hill.

Prince: ‘Dream Factory’ / ‘Crystal Ball’
Ovenpå tre produktive år med et tilsvarende antal album i geværet var Prince atter gået i studiet med backingbandet The Revolution, der også prydede ‘Purple Rain’, ‘Around the World in a Day’ og ‘Parade’. Men albummet, der med tiden svulmede op i omfang og endte med at blive en dobbelt-LP, så aldrig dagens lys, fordi Prince blev uvenner med slyngveninderne Wendy Melvoin og Lisa Coleman, der var kernen i The Revolution, og besluttede sig for at fyre bandet.

En del af sangene spildte dog over i det endnu mere ambitiøse projekt ‘Crystal Ball’, der var tænkt at skulle skræve over hele tre skiver. Krystalkuglen skulle, udover ‘Dream Factory’-skæringerne, også rumme tiloversblevne tracks fra et whitelabel-eksperiment, hvor Prince egentlig havde tænkt sig at udgive et helt album under det feminine pseudonym Camille – for at se, om musikken kunne stå på egne ben uden hans navn klistret henover.

Men et tredobbelt album er svært at sælge til et pladeselskab og Warner Bros. indgik et kompromis med Prince, der slukøret måtte sende ‘Crystal Ball’ på gaden – nu omdøbt til ‘Sign O’ the Times’ og minus en tredjedel af numrene.

Soundvenue 1 / 12 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold